In de praktijk voor Remedial Teaching Exloo is Annelies Lubbers – van Uchelen als remedial teacher werkzaam. Ze heeft niet alleen de meerjarige opleidingen tot remedial teacher en dyslexiespecialist gevolgd, maar is ook intern begeleider en een volledig bevoegde basisschoolleerkracht met ervaring.

De praktijk is aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers; Annelies is voorzitter van de regio Groningen/Drenthe en geregistreerd Remedial Teacher.

In de praktijk worden twee soorten behandelingen uitgevoerd: naast de "gewone" RT-behandelingen is het mogelijk voor kinderen met ernstige leesproblemen of dyslexie om een behandeling volgens de Brightstar methode te krijgen. Ook kan er, in samenwerking met een BIG-geregistreerd psycholoog, een dyslexieverklaring worden afgegeven.

 

Indien u denkt dat uw kind extra hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met de praktijk. Naar aanleiding daarvan wordt een afspraak gemaakt om de situatie van uw kind te bespreken.

Hierop volgt een afspraak voor onderzoek en wordt er contact opgenomen met de school waar het kind het onderwijs volgt.

Uiteindelijk resulteren het onderzoek en de gesprekken in een rapportage. Hieraan kan vervolgens een concreet behandelplan gekoppeld worden.

Voor de uitvoering van een behandelplan zal het kind twee tot drie keer per week een half uur of drie kwartier geremedieerd worden.

Wij zijn te allen tijde bereid om in een vrijblijvend gesprek het een en ander toe te lichten.

DE PRAKTIJK